Anneke van Bokhoven
Womanhood Anneke van Bokhoven


Dat wat wij niet leren op school….. Nog niet…

De laatste jaren ben ik zelf veel bezig met het onderzoeken en ontdekken wat t voor mij nu eigenlijk betekent om mens, om vrouw te zijn. Ik kan me namelijk nog goed n tijd herinneren toen ik de pil slikte, dat ik daar, weet ik nu, ver van verwijderd was, van mijn vrouw ZIJN.

De laatste jaren organiseerde ik zelf of nam ik deel aan super mooie vrouwen cirkels, waarin veel waardevolle ervaringen en informatie worden gedeeld.

Vaak dacht ik: “Wauw, als ik dit allemaal eerder had geweten….”

Het samenkomen met vrouwen, bijzonder en heeft mij veel gebracht.

Twee weken geleden had ik familie weekend, dat is iets dat wij met de kant van mijn moeder al 23 jaar elk jaar doen, prachtig en gezellig!

Dus dit weekend kwam ik op het idee om ook een cirkel met mijn eigen familie te doen.

“Hoezo wel met heel veel anderen vrouwen en niet met mijn eigen familie??”

Zo ontstond er een cirkel van 17 vrouwen, de oudste 80 jaar oud en de jongste 12 jaar oud, 3 generaties, ik vind dat bijzonder! Wauw t was mooi!

Mijn (achter)nichtjes hebben mij nog meer geïnspireerd en gemotiveerd, dank jullie wel!

Ik ben al n tijdje bezig met het maken van een programma voor jonge meiden en jongens vanaf ongeveer de leeftijd van 14 jaar oud. Het is een programma met een uitgebreide inhoud, veel meer dan alleen seksuele voorlichting, maar dat zeker ook, vanuit n bepaalde invalshoek.

Het gaat over het aangaan van gezonde relaties, die met jezelf, met anderen, een liefdes relatie.
Thema’s die aan bod komen zijn: Veiligheid, Zelf-Liefde, Veranderingen van je lichaam, Relaties, Je gedachten patronen, Emoties & Gevoelens, Vertrouwen, Vriendschap, Seksualiteit, Offline Zijn.

Het is sociaal emotionele opvoeding!

Changing society from the roots

Het gaat oa over de veranderingen waar je lijf doorheen gaat rond die leeftijd, je menstruatie cyclus, over gezonde relaties, liefdes en vriendschappelijke, wat voor verschillende relaties er eigenlijk allemaal zijn, over aanraken: wat vind jij fijn en wat niet, hoe kan je dit duidelijk communiceren, wanneer wil je wat wel en wanneer wat niet, je vrij voelen in je eigen lijf, over het gebruiken van je intuïtie, je eigen waarheid spreken…. dit soort zaken.

En ik hoor je denken: En de jongens van die leeftijd dan? JAAA die zeker ook!

Dus werk ik samen met een man die met mij dit programma voor jongens geeft, we stemmen het meiden en het jongens programma’s op elkaar af om zo tot n mooi en inhoudelijk goed programma te komen.

Creating the world we want to live in!

Ik ben der klaar voor! Dit programma wordt op oa scholen en instellingen ingezet.
Ken je iemand of heb je een zoon of dochter in deze leeftijd die hier behoefte aan heeft en wie je aan mij toevertrouwd, stuur me dan n persoonlijk bericht.

De foto laat voor mij zien waar het om gaat, community, gathering, samen zijn, samen delen = samen helen.

Deze prachtige foto is gemaakt door Pleun van Vugt van Pleun Perspective tijdens het Wild Feminine retreat dat ook volgend jaar weer gaat plaatsvinden in juli 2019!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Solve : *
2 × 11 =


Schuiven naar boven