Anneke van Bokhoven


Mijn visie op onderwijs

Mijn drijfveer is een positieve verandering brengen binnen ons onderwijssysteem.

Waarom?

Het onderwijs van tegenwoordig bereidt ons niet voor op beroepen van de toekomst. Kinderen hebben nodig: authentiek, creatieve, speelse, positieve inspirerende, open minded en relaxte voorbeelden om hen heen. Om zo hun eigen authenticiteit te behouden levend in onze snelle wereld.

Als ik kinderen tegenwoordig vraag naar dankbaarheid of ze vraag naar iets wat ze vandaag fijn vonden om te leren of naar iets dat extra leuk was, krijg ik vaker niet dan wel een positief sprankelend antwoord.

Opvallend vaak mis ik de sprankel in hun ogen over iets waar ze gepassioneerd over zijn, iets waar hun licht van gaat stralen, iets waar ze “aan” van gaan!

Daarom!

Juist in deze jongste fase is het belangrijk kinderen te helpen dit te kunnen transformeren in zichzelf.

Ze te leren dat je door je eigen mindset te bekijken, je ademhaling te gebruiken, Visualisatie in te zetten, meditatie te beoefenen, je lijf in beweging te brengen, je je als mens gelukkiger kunt gaan voelen. Dat je hierdoor energetisch schoner wordt, er meer ruimte ontstaat in je systeem.

Vanuit daar kunnen kinderen groeien en bloeien.

Kinderen staan open, wij hoeven ze alleen maar te helpen deze deurtjes open te houden.

Op veel scholen is het op dit moment niet inspirerend genoeg voor veel kinderen om te willen leren, om hun passie, hun talenten te ontdekken. Dit vraagt om drastische veranderingen binnen ons onderwijssysteem! Het kan niet hetzelfde blijven als kinderen niet willen leren.

Aansluiten bij de belevingswereld, wat hebben onze kinderen van NU nodig? In plaats van wat willen wij ze geven…….

Dat vraagt er om, om als leerkracht, als onderwijs team te kijken naar onszelf. De SPIEGEL in durven kijken.

Wat zegt het gedrag van mijn groep over mij als persoon?

Dat is een interessante vraag om je eens te stellen. Vanuit daar kunnen veranderingen ontstaan, zodat jij zelf meer ontspannen raakt, meer geluk vindt, dit zal doorwerken in je groep. Zo zal ook jou groep meer geluk gaan ervaren.

Een goed voorbeeld doet volgen!

Dus wie volgt?! Wie wil er ook authentiek zijn, volledig zichzelf kunnen zijn, open, eerlijk, helder, fijn om bij te zijn.

Ontspannen op school is een must!

Bokhoven organiseert inspiratiedagen en trainingen voor leerkrachten. Wie ben jij als leerkracht en wat is het effect van ontspannen lesgeven op je klas? Waarom kinderyoga en onderlinge kindermassage in de klas goed is voor jou en je leerlingen? Je leert het in het Ontspannen op School programma. Anneke van

Yoga - meditatie - massage

Yoga, meditatie en massage in de klas zorgt ervoor dat kinderen weer in contact komen met hun eigen lichaam. Er is geen competitie, ieder doet het op zijn eigen manier. Leer hier waarom yoga en meditatie waardevol is op school en hoe we dit kunnen inzetten binnen jou organisatie.

Schuiven naar boven